22 Ocak 2012 Pazar

Yazar:Doğu Yücel
Sayfa Sayısı: 440
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap


Arka Kapak

Yaşamı, varoluşu ve düzeni sorgulayan, okuru büyülü bir yolculuğa çıkartan, yeni bir hayalperest manifesto…

Doğu Yücel'den yaşamı, varoluşu ve düzeni sorgulayan, okuru büyülü bir yolculuğa çıkartan, yeni bir hayalperest manifesto.

Genç iş adamı babasından kalan antika dolmakalemle bir hikâye yazar. Ertesi gün gazetede, yazdığı hikâyenin aynen gerçekleştiğine dair bir haberle karşılaşır. Kahramanımız bu gizemli olayın nedenlerini araştırırken tarihin en iyi saklanmış sırrını öğrenecek, dünyayı değiştirecek anahtarın tek sahibi olacaktır.

Yücel, kalemini, sinematografik bir hikâyeyle tekdüze gerçekliğin tam ortasına saplıyor, sihirli bir dünyanın kapısını aralıyor.

Fantastik ile gerçekliğin sınırlarını zorlayan sürükleyici bir macera…

"Artık bir birliğimiz var. Bir ismimiz yok, birçok ismimiz var. Hayalciler… Sıfırlar… Varolmayanlar… Yoklar… Yarım yamalaklar… Hayalperestler… Olmayanlar… Hiçler… Biz onlar gibi değiliz!"

_____________________________________



RADİKAL

‘Küçük Kıyamet’ ve ‘Okul’ filmlerinin senaryolarını yazan Doğu Yücel’in yeni romanı ‘Varolmayanlar’, Doğan Kitap’tan çıktı . ‘Varolmayanlar’, fantastik ile gerçekliğin sınırlarını zorlayan sürükleyici bir macerayı anlatıyor. Kaos çağı başlamıştır ve bu sırada İstanbul’daki bir çöplükte bulunan tufaf bir günlüğün, olan biteni anlamak için ‘anahtar’ olduğu iddia edilmektedir.


Yazar okuru ‘Hayalciler’ ile ‘Gerçekçiler’in yaşamlarına tanık olmaya davet ediyor.

_______________________________________

herşey olabilir
bir televizyon kanalında izleyip bu kitabı almalıyım dedim. uzun zamandır okumaktan kaçtığımı da hesaba katarak sabırsızlıkla kargoyu bekliyorum.biliyorum çok şey bulacağım.

Tebrikler Doğu Yücel

Kesinlikle çok sürükleyiciydi, kimi kitapları elinize alıp üç beş sayfa okuduktan sonra sıkılabiliyorsunuz fakat Doğu Yücel bu işi başarmış kitap kendini sıkmadan okutuyor. Okumanızı tavsiye ederim kitaplığınızda bulunması gereken bir eser.

________________________________________
Alınır alınmaz okunup bitirilesi mükemmel kitap. Çok eğlenceli.
Vomitive

Aşmış kitap, delirten, yaran, geren ve bilimum tuhaf davranışlarda bulunan saifeler bütünü. okuyunuz, okutturunuz. Hikayelerde mükemmel şoklar ve gayet sinsi bir mizah gizli... Binbir Gündüz Masalı; Binbir gece masallarından izler taşıyan, bununla birlikte hem düşündürüp hem de acımasızca yaran, güldürüp gebertme potansiyelinin doruklarında gezinen bir Doğu Yücel masalı. Hayalet Gemi'nin 14 Delisi; Doğu Yücel'in hayalet gemisindeki 14 deli; hayır, deli değil, 14 dahi, manyak, kafa, hayalperest bilim adamı... müthiş bi bilimkurgu hikayesi, mizahı, kurgusu ve mesajlarıyla insanın Hayalgücünü tetikleyebilecek bi eser. İlahi Düello; hem yarıp, hem düşündürüp, hem de gerip gerip geren bir Doğu Yücel hikayesi. kaçırılmaması gereken, hayalgücü orgazmı yaşatma olayında aşmış bir kitapta bulunur. Rüya Çocuk; Doğu Yücel'in yazdığı bir rüya hikayesi; hayatın as the future olayından baya bi sıkılanlara hitap eder. Ölü Sevgiliye Mektup; Mesajlarla dolu şahane bir hikaye. Tiyatrodaki Hayat; tiyatro ve sanata dair, Doğu Yücel'in çılgın hayal gücünden fırlamış gizemli bi öykü bi benzeri ve biraz daha dehşet temalı olanı için Clive Barker'ın Sex Death and Starshine'a bakınız... Bariyer; şahane bir Doğu Yücel kurgusu mizah anlayışı leziz, şokları da pis koyan bişey, başında da Stephen King'den hoş bi alıntı var.
Flexi

Daha önce Non Serviam ve Radikal'de çalışan, şu anda Blue Jean'de yazarlığa devam eden yazarın ilk kitabı, kitap okumaktan sıkılan kitleye tavsiye.
Widowmaker

Bu ayki Öküz'de kendisiyle uzunca bir röportaj yapılmış olan, beşamel soslu tavuk acı üstad
Wild Honey

Eski non serviam yazarı, yeni Blue Jean yazarı, düşler, kabuslar ve gelecek masalları isimli bir kitabı ve http://www.duslervekabuslar.8m.com adlı bir sitesi olan; bu aralar romanıyla uğraşıp bütün gün nette sinema haberi arayan, vakit buldukça da kitabının bültenlerini yazan; Wacken fatihi, almanca özrüne sahip, baba metalci; bütün gün geyik yapıp kafasını şişirmeme rağmen hala beni defetmeyen, Fırat isminde bir kardeşe sahip, kitabını İzmir otogarında dini kitapçıda yığınla görünce dumura uğradığım, eleştirilerime çok kızan, bir gün sinema köşesini elinden alacağıma kesin gözüyle baktığım yazar, güzel insan, abim...
Vito Genovese

Okuyucu yorumları bölümde rastladığımız olumsuz eleştirilere sansür koymamayı tercih ettik. Ekşi Sözlük'te karşımıza çıkan "olumsuz" eleştirilerden bazıları: Türkçe'ye "sosyetik edebiyat" terimini kazandıran "yazar" kişi. Bu edebiyata bilimkurgu hikayeleri yazarak karşı çıkıyor (sanırım). Şaşılası tarafı, hayranları bile var. Hikayeleri "eh işte". Ama pazarlaması iyi. Her ay bir mail bülteni yayınlayıp kitabının ne kadar az tanıtıldığından yakınıyor... ne diyeyim aferin..
Ferrante

Kitap okuyamayanlara (!) kitaplar yazan, birkaç kez karşılaşıp tek tük konuştuğum sevimli cüce Blue Jean çalışanı.
b23

"Tiyatrodaki Hayat" felaket Çehov kokuyor ama güzel. Annesi Şükran Yücel'in elinden ödül aldığım şahıs. Yalın kurgu bilimci. Belki de iktisat okumayı sürdürse daha iyi eder miymiş acaba?
Tabularasa 28.09.2001

Yeni bir roman üzerinde çalıştığını öğrendim. Merakla bekliyoruz."rüya çocuk" adlı öyküsünün kısa filmi çekildi. Fena değildi. Bence yazmaya devam etmeli. Kitabı iyi tanıtılmıyor belki de. Cesaretlendirilmesi gerekiyor bu açıdan. Öküz'deki röportajından anladığım kadarıyla mütevazı. Bu bence genç bir yazar için mühim bir özellik. Blue Jean'de yazıyor olması biraz itiyor insanı. ne de olsa Non Serviam geçmişi var.
Tabularasa 19.11.2001(!)

www.ideefixe.com'dan: Çoğu genç yazar için ilk eserler daima zordur: okuyucuya kendini sevdireceksin, eleştirmenler ve sanat çevrelerince kabul göreceksin ve en önemlisi de bunları yaparken kendinden olabildiğince az ödün vermeye çalışacaksın. Doğu Yücel'in yeni kitabını incelerken aklımdan ilk olarak bunlar geçti. Kitap genel olarak fantazi bilimkurgu ve hatta korku, gerilim gibi birbirinden farklı birçok türü içinde barındıran farklı hikayelerden oluşuyor. Bu kadar farklı birçok türü bir arada bir kitap içerisinde sunmak oldukça iddialı ve zor bir hedef gibi gözükebilir, ama yazarın bu hedefine daha ilk kitabıyla oldukça çok yaklaştığını görüyoruz. Yazar kelimelerle gerçek bir sihir oluşturmuş; kitaba başladığınız anda sizi etkisi altına alan ve okuduktan sonra etkisini hala sürdüren bir sihir. Yazarlık yeteneği denilen şey bu olsa gerek... Bu kitaba bu türlerle ilgilenen herkes en azından bir kere şans vermeli. Kesinlikle bunu hakkediyor. "Çok sıkıcı bir hayat görüyorum son günlerde..."
No One


_________________

ROCK'N ROLL VE EDEBİYATIN ÇOCUĞU

Kanımca heavy-metal hayranı bir yazar daha uygun bir isim bulamazdı yayınlayacağı esere.Adından da anlaşılacağı gibi, bazilari alacakaranlık hikayelerine benzeyen, bazıları fantastik korku edebiyatı örneklerine göndermeler yapan 11 hikayeden oluşuyor kitap. Kitaptaki Ölü Sevgiliye Mektup, Rüya Çocuk ve Hayalperest isimli hikayeler 1997'de Gençlik Kitabevi Yarışması'ndan başarı ödülü almiş.. Olümsüzlüğün Gıcık Sırrı ise 1999'da Nostromo Bilimkurgu dergisinden başarı ödülü kazanıyor. Yalnız bizimki gibi azgelişmiş bir ortadoğu ülkesinde karşılaşılabilinecek tüm olumsuzluklar yazarın karşısına çıkmaya başlıyor: "Yayınevinin ve yazarın yeni olmasi gibi iki tane sudan sebep yüzünden dağıtım şirketleri kitaba antiprofesyonel bir şekilde sıcak bakmadı. Bunun sonucunda kitabın dağıtımı aylardan Nisan olmasına karşın halen daha güzel bir şekilde yapılamadı. Kitabın İzmir dağıtımını Ercan Evi kitabevi yuklendiginden bu ilimizde kitabi bulmaniz kolay. Onun disinda İstanbul'da Beyoğlu'nda Mephisto başta olmak üzere diğer kitapcılarda kitaba ulaşabilirsiniz. Tabii ki fanzin mantığından yola çıkarak kitabı Akmar Pasajı, Pena, Atılgan, Ankara'da Hayri Plak, İzmir'de Yücel Müzik ve Stüdyo İmge gibi alternatif yerlere de birakmayı ihmal etmedim. Kitap yavaş yavaş tüm kitapevlerine dağılıyor, bulunduğunuz ilde de olması icin kitapevlerine sormanız gerekiyor. Çünkü kriz nedeniyle sadece sipariş üzerine calışıyorlarmış." diyor Yücel umutla. Kitap için kurulan internet sitesinde yazarın geniş kültür açılımıyla, diğer sanat disiplinleriyle olan ilişkilerinede şahit oluyorsunuz: "'Hikayeler' linkinde "PARADAM" isimli kısa film senaryoma ulaşabilirsiniz.

Bu hikaye/senaryo normalde kitapta yer alacaktı ama son anda çıkartılmasına karar verildi. İlginizi çekebilir. Bunun dışında yakın zamanda 2 kısa film senaryosu daha eklenecektir. Bunlardan ilki "LANETLİ SAAT 3: YELKOVANIN İNTİKAMI" ismini taşıyor. İkincisi ise kitabımın ilk hikayesi RÜYA ÇOCUK'un senaryo versiyonu. Bir de eski bir hikayem eklenecektir ('SAVAŞ KAHRAMANI'). Yabancı için ise Bariyer'in ingilizcesi cok yakında konulacaktır. Yukarıda Rüya Coçuk'un senaryosundan bahsetmem boşuna değil. Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünden Gözde Bilir şu an Rüya Çocuk'u filme aktarmakla meşgul. Bugün çekimlerde 4.gün tamamlandı. (Bol şans!) Her zaman Türk Sineması'nın en büyük eksikliği olarak edebiyatımızın sinemayıi besleyememiş olduğunu söylerim. Sanırım edebiyatımızın sinemayı besleyebilmesi icin bu SIKICI edebiyat sosyetesinden kurtulmamız lazım. Bu da ancak sinema, fantastik edebiyat, korku edebiyatı, bilimkurgu, rock ve heavy metal gibi esin kaynakları olan biz yeni nesilin sayesinde olacaktır." diyen Doğu Yücel'i desteklememiz lazım arkadaşlar. Kitabını okumalıyız, satın almalıyız ama satsın diye değil, ünlü olsun diye değil. İstediğimizde neler yapabileceğimizi, neler yaratabileceğimizi görmek , Doğu ile ve paylastığımız değerlerle gurur duymak için onu desteklemeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder